Nieuwe naam voor Zuidas Amsterdam

@X Met deze naam heeft Eugène Franken de ideeën-wedstrijd gewonnen een betere internationale naam te bedenken voor het zakendistrict de Zuidas in Amsterdam. “@X heeft alles in zich: krachtig en kernachtig. Innovatief en internationaal. AT X, Amsterdam AX. Behoud en modernisering van de ‘as’. De A van Amsterdam en de X van crossroad, place to be.”

Iedere hoofdstad heeft zijn locaties waar zaken gedaan worden, de plaats waar belangen ten gelde gemaakt worden en veel buitenlanders te vinden zijn. In Amsterdam is deze plek voor een deel van de grachtengordel naar de Zuidas verschoven, nog een “gebied in wording”. Business districten dragen vaak een naam met een geografische aanduiding, zo ook in Amsterdam. Maar van een ruimtelijke as is hier geen sprake anders dan de A10 waar men zich keurig – als er geen files zijn – met 100 km per uur beweegt. Ook van een wederopstanding is hier geen sprake en bijvoorbeeld vertaald naar het Engels klinkt deze naam ( South Axis) niet uitnodigend. Nu deze zakenwijk zich definitief ontvouwt als episch centrum van onze business kan een goede naam niet achterwege uitblijven. Waar een naam de lading dekt ontstaat betere architectuur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *