Columns

Laat de plint niet aan het toeval over

Een actieve, gevarieerde plint is cruciaal voor de ontwikkeling van een aantrekkelijke stad. Daarbij mag ook een langere opbrengst voor de projectontwikkelaar geen taboe zijn

Van het het gas af of toch niet?

De energietransitie is de grootste verbouwing van Nederland sinds de Deltawerken. Daarbij zou onze uitstekende gas-infrastructuur goed van pas kunnen komen, betoogt columnist Eugene Franken.

De stad in een kwartier

Wat als we elke belangrijke voorziening in de stad binnen 15 minuten zouden kunnen bereiken? Steeds meer planologen zien dat als een ideaal. Eugene Franken staat stil bij de voor- en nadelen.

Super Catharina: 55 meter optillen kerk intelligent idee

Het idee om de Catharinakerk in Eindhoven met 55 meter op te vijzelen, opent ongekende mogelijkheden, betoogt Eugene Franken.

Eeuwenoud en toch innovatief: over kalkhennep en kleefrijst

Soms hoef je om innovatief te zijn alleen maar naar het verleden te kijken, betoogt architect Eugène Franken in zijn column van deze week. Neem nou bio-composieten.

EHVXL organiseert draagvlak voor stedelijke vernieuwing

Wanneer een stad zo onstuimig groeit als Eindhoven, moet je een breed draagvlak organiseren onder de bevolking. Daarom richtte Eugene Franken met een aantal vrienden EHVXL op.

Dakparken, een onverwacht gelukkig huwelijk tussen groen en gebouw

Ze ontstressen en verkoelen. Dakparken brengen bijeen wat lang onverenigbaar leek in steden, schrijft architect Eugène Franken in zijn eerste column voor Innovation Origins.

Interview Eugène Franken

Hoe architectuur en stedenbouw er over 20 jaar uitziet

overzicht