Showing of(f) Eindhoven

cover boek showing of eindhoven

Showing of(f) Eindhoven is hèt boek met actuele bouwinitiatieven in Eindhoven. Het beschrijft maar liefst 200 projecten die de laatste jaren in Eindhoven zijn gerealiseerd én in de komende 10 jaar zullen worden gerealiseerd.

Doel

Het doel is de interessante ontwikkeling die Eindhoven momenteel doormaakt voor een breed publiek inzichtelijk te maken hoe de stad de komende tijd gaat veranderen:

Techniek, Design en Kennis zijn de speerpunten van Eindhoven. De stad is hip en waagt ook nog eens de schaalsprong van een ietwat provinciale naar een welhaast mondiale stad met 350.000 inwoners. – een plus van meer dan 100.000 – waarbij talloze spraakmakende bouwprojecten op het punt staan te beginnen. Deze publicatie is een snapshot van een bruisende stad in transitie en belicht relevante projecten.

Inhoud: Projecten met Showing of(f) gehalte

Showing of(f) Eindhoven is onderverdeeld in geografisch bepaalde hoofdstukken zoals Centrum, Spoorzone, Kanaalzone en Strijp. Kortom de delen van de stad die het meest in ontwikkeling zijn . Elk hoofdstuk begint met een korte duiding van het ‘masterplan’.

Alle projecten worden kort omschreven. Wat is de bedoeling, wie is de ontwerper, wie is de ontwikkelaar en andere betrokkenen.

Het gaat daarbij niet alleen om de stedenbouw en architectuur maar om het hele programma in zijn maatschappelijke context.

Op elke projectpagina staat een QR-code die verwijst naar de GoogleMaps-locatie.

Als architect en voormalig lid van de ruimtelijke kwaliteitcommissies van Sittard-Geleen, Nijmegen en Breda heeft Eugène Franken een onafhankelijke kwaliteitskeuze gemaakt.

In het afsluitende hoofdstuk wordt de geschiedenis van Eindhoven beschreven van de stichting van de stad in 1232 tot het heden.

Hoeveel exemplaren er verschijnen en hoe de verspreiding wordt verzorgd

Het is een Print On Demand systeem (POD) waarbij Showing of(f) Eindhoven via BOL.com wordt aangeboden en verzonden. Met POD kan elke nieuwe print aan de actualiteit worden aangepast. Daardoor blijft het de komende jaren een actuele uitgave waar het publiek op kan reageren en aan bijdragen.

Vermelding van credits

Van elk project worden in de beschrijving de ontwerper()s en ontwikkelaar(s) genoemd. Op elke foto en rendering staat apart de copyrighthouder vernoemd.

Publiciteit

artikel ‘Eindhoven wordt echt wel wat’ in Eindhovens en Brabants Dagblad

Showing of(f) Eindhoven on display in Brandstore Eindhoven, VVV Stationsplein

Hieronder een impressie van de inhoud van ‘Showing  of(f) Eindhoven’,